Langs de lijn

Leven is topsport. Elke dag lever je een prestatie. Hoe moeilijk óf makkelijk dit ook voor je is. (Over)winnen, verliezen en gelijkspel zijn aan de orde van iedere dag. 

Minstens zo belangrijk zijn je toeschouwers, de mensen die voor jou aan de zijlijn staan. Ze bieden jou ondersteuning, moedigen je aan en geven jou wat jij nodig hebt om iedere keer weer te presteren. 

Ze zijn in te delen in een viertal groepen:

  1. Supporters
  2. Mooi weer kijkers
  3. Thuisblijvers
  4. Hooligans 

De eerste groep, de supporters,  zijn de mensen die er altijd voor je zijn. Zij steunen je, houden onvoorwaardelijk van je en pakken je weer op als je bent gevallen, motiveren je en zorgen er iedere keer weer voor dat je elke dag je prestatie levert. 

De tweede groep mensen, de mooi weer kijkers, spreek je alleen maar wanneer het goed gaat (ik laat in het midden of het hierbij om hunzelf of jou gaat). Deze mensen zie je nooit als je een moeilijke prestatie moet leveren of de motivatie mist óm te presteren. Wanneer je wel succesvol of in een goede flow zit, staan ze naast je en juichen ze je hard toe.

De derde groep, de thuisblijvers, is een stille groep. Zij bekijken het (letterlijk) van een afstand; willen liever, of kunnen, niet lijfelijk aanwezig zijn bij jou. Zij bemoeien zich weinig met je, om wat voor reden dan ook. Maar dat betekent niet dat ze niet betrokken zijn. 

De vierde groep, de hooligans, zijn de mensen die jou claimen. Vaak zijn ze maar een korte periode in je leven en deze tijd is enorm heftig en intens. Vaak komen deze mensen na een succesvolle periode in je leven. Zij vinden dat ze je beste toeschouwers zijn, en maken dit op leuke en minder leuke manieren wereldkundig. Wanneer je prestaties rustiger worden of er iemand anders interessanter voor hen is, is deze groep als sneeuw voor de zon vertrokken.

Het is goed om te weten dat er altijd mensen zijn, in jouw leven, die voor jou  langs de lijn staan. In welke vorm dan ook. Zij zorgen ervoor dat jij je prestaties kunt leveren. Het is jouw taak om fit en gemotiveerd de wedstrijd te spelen. Wees dankbaar voor je toeschouwers. Zij houden je scherp, genieten van je en (be)leven alles met je mee. 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.